Aluminyum Tüpler

Alüminyum tüpler genellikle dikişsiz olup iç tarafı epoksi fenolik ya da akrilik esaslı lakla kaplanır. Kullanılacak lakın seçimi ambalajlanacak ürünün gereksinimi ve özelliklerine bağlıdır. Alüminyum zehirsiz olup içerdiği ürüne herhangi bir koku ya da lezzet vermez. Alüminyum tüpler ışık, gaz ve nem geçirmez olup bilinen sterilizasyon yöntemlerinin her­hangi birsiyle sterilize edilebilirler. Alüminyum tüpler hafiftirler. Alü­minyumdan katlanabilir tüplere, normal olarak, üretim sürecinde kuru ofset baskı yöntemiyle baskı uygulanır. Lak katmanının üzerine 4 renge kadar baskı uygulanabilir. Tüp ağzı için çeşitli seçenekler mevcuttur. Bunlar:

Vidalı kapak takabilmek için dış tarafına diş açılmış geleneksel açık tip ağız :  Bu tip bir ağız standardı diş macunu, el kremi ve benzeri ürünlerin tüp ambalajlarında kullanır.
Dişli kısmın bir boru ya da kanül ile uzatılıp çapının küçültüldüğü ağız çeşidi :  Bu tip ağızlar ilaç endüstrisinin bazı ürünlerinin (göz pomadı gi­bi) tüpünde kullanılır. Bu ağızın bir başka versiyonu ev tipi tutkal amba­lajlarında kullanılır. Uç tarafını delinerek uygulanan bir modeldir.
Ağızın ince bir metalik zar ile örtüldüğü model : Bu durumda ürünü elde etmek için zarın delinmesi gerekir. Bu tip bir ağız hermetik olarak ambalajlanması gerekli ürünlere uygulanır. Tipik steril ürünler ile mayo­nez ve sos gibi çabuk bozulan gıdaların ambalajında kullanılır.
Plastik ağızlar, alüminyum tüplere de uygulanır. Genellikle uygulama alanları özeldir. Tıbbi amaçlı ürünlerin ambalajında kullanılır.
Avrupalı alüminyum tüp üreticileri standart boyutlar üzerinde anlaşmışlardır. Alüminyum tüpler hafif konik olarak üretilip taşıma esnasında ve istiflemede %80 kadar tasarruf sağlar.

Lamine Tüp
Çok çeşitli malzeme kompozisyonuyla üretilir. Bu kompozisyonlarda or­tak nokta alüminyum folyodur. Alüminyum folyo laminatın dış ya da or­ta bileşiğini oluşturur. Bariyer katman olarak kullanılır. İç katman yo­ğunlukla LDPE' den üretilir. Bu katman lamine edici olarak tüpün ısıl olarak yapıştırılmasını sağlar. Laminatlar, çeşitli kağıt, plastik ve yapış­tırma katmanlarından karmaşık bir şekilde üretilerek 10 kata kadar içe­rebilirler. Lamine tüpler gıda ambalajı hariç alüminyum tüplere bir al­ternatif oluşturduklarından aynı standart boyutlarda üretilir. Laminatlı tüpler normal olarak sterilize edilemez. Bu nedenle Gıda ambalajında kullanılmaz. Her çeşit tüp için vidalı kapaklar, PE ya da PP' den üretilir.

Alüminyum yada Lamine Tüp Sağlanmasında  Belirlenmesi Gereken Temel Kriterler

Ambalajlanacak ürünün akışkanlığı, her birim ağırlığı, hacmi, piil değeri, gereksinim duyulan bariyer özelliği ( nem, yağ, gaz bariyer özelliği, ürünün dolumundan sonra sterilizasyonu ve raf ömrüyle ilgili bilgiler ayrıntılar için de bilinmelidir.

Mevcut kapatma yöntemi.:Tüpün ağızının şekli, kapatma yöntemi.

Tüpün malzemesi alüminyum tüpler için olası iç laklama,  laminatlı tüpler için kompozit malzeme yapısı.

Gereksinim duyulan tüpün boyutu bilinmelidir.

Uygulanacak baskıyla ilgili yönerge de bilinmelidir.

  • FUAR TAKVİMİ

İlginç Tasarımlar / Interesting Designs

Sphagetti Kutusu
Narenciye Ambalajı
Çorap Kutusu
Sarmal Çikolata Kutusu
Kapaksız ve Çevreci Kahve Bardağı
Creative Product Package Design
Interesting packaging design
Makarna ambalajı
Goat Island Pepper Sauce
Bored Panda
Süt şişesi
Tümünü Göster »
Sembol 2

Ambalaj Sembolleri

Oksitleyici ürün içermektedir.
Başa Dön