Taşıma ambalajlarını kapatmak, desteklemek ya da istenmeyen kişiler tarafından açılmasını önlemek için metal ya da metal olmayan çemberlerle çemberleme yapılır. Bu çemberin dayanıklılığı gerilme dayanıklılığı cinsinden ifade edilir. Kesitleri farklı olan malzemelerin karşılaştırılması için kopma direncinden yararlanmak daha uygundur. Kopma direnci gerilme dayanıklılığı ile kesit alanının çarpımı ile ekle edilir. Plastik çemberlerin kopma direnci ancak %40?tır.
Çemberler; ham madde, en, kalınlık yüzey işlenmesi ve rengine göre çok değişir. Karton kutular için en yaygın 13mm. eninde 0,5 ila 0,9 mm. arası kalınlığında PP çemberler kullanılır. Nylon, polyester ve çeşitli kopolimerlerden oluşan daha dirençli ancak biraz pahalı plastik çemberler de üretiliyor.
Gerilim altında tutulan plastik malzemeler, kendi özelliklerine göre zaman içinde esnekliğini kaybederler.
Metal olmayan çemberler ya ısıl olarak yapıştırılarak ya da toka ve klipsler ile birbirine bağlanır. Isıl yapıştırma gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Metal çemberler ile kıvrılarak birbirine kenetlenir. En yerinin dayanıklılığı, normal olarak, çemberin dayanıklılığından daha düşüktür. Piyasada el ile yapılan çemberlemeden otomatik makine ile yapılan çemberlemeye kadar çeşitli alet ve gereçler bulunur.
Bugünlerde plastik çemberleme yaygın ise ile çelik çemberler daha ağır taşıma ambalajlar için kullanılıyor. Yaygın olarak kullanılan çemberlerde gerilme dayanıklılığı ortalama 550 MPA olanlar 13 - 19 mm. eninde (ısıl işlem uygulanmış çemberler), 25 - 32 ve 50 mm. eninde (sıcak haddelenmiş çemberler) ve yine yaygın olarak kullanılan çemberlerde gerilme dayanıklılığı ortalama 770 MPA olanla soğuk olarak haddelenmiş düşük karbonlu çelik çemberler en 13-22 mm'dir.